Показване на 8 резултата

We go beyond ergonomic. We are market leaders in educational cutlery for children.

Doddl награди

Doddl прозрението
Doddl историята е как едни предприемчиви английски майки станаха пазарен лидер в детските прибори за хранене, помагащи на малките деца да започнат да се хранят самостоятелно и независимо от родителите.
„Често разочарованието и отчаянието водят до креативност и иновации“ казват сега Катрин и Роузи. „След стресиращ личен опит със собствените си гладни и уморени деца, счупени пластмасови прибори, бъркотия и храна навсякъде, стигнахме да уникално прозрение – защо насърчаваме децата си да използват по-малки варианти на прибори за хранене, предназначени за възрастни и очакваме те да имат успех в самостоятелното хранене?“
С този въпрос стартира идеята Doddl - „след 40 прототипа, 18 месеца изследвания и тестване, участие на Клеър Бърджис от Norland College - специалист по развитие на детето, подкрепа от 9 професионални и правителствени организации в Обединеното кралство, и успешна кампания за финансиране от тълпата (crowd funding), за да стигнем до мястото, където сме днес.“

Doddl решението
Doddl помага на малките деца да започнат да се хранят самостоятелно с ергономичните си и иновативни нож, вилица и лъжица. Дизайнът и формата са иновация.
Децата трябва да могат да използват инструментите интуитивно и те трябва да подпомогнат развитието на мускулен контрол и координация на ръцете и окото.
Приборите за хранене не трябва да бъдат водещи - но трябва да бъдат достатъчно лесни за употреба, за да се избегне чувство на неудовлетвореност от страна на детето. Иновативната форма на приборите е хрумване по аналогия с крушката на лампата за осветление.
Приборите трябва да бъдат двустранни и да се използват едновременно, като едната ръка е водеща, за да се осигури равновесие на двете страни на мозъка и се развият когнитивните способности.
Теглото трябва да бъде балансирано с малко по-голямо тегло в дръжката, така че детето да се чувства сигурно в това, което държи. Това също така ще подпомогне и преминаването към прибори за възрастни по-късно. Разпределението на теглото е иновация.
Краят на приборите трябва да бъде метален, а не пластмасов след отбиването, за да се избегне увреждане чрез дъвчене. Не се безпокойте, приборите са безопасни – отново чрез иновация.

Doddl приборите
Ножът и вилицата са функционално остри, без да нараняват – сертифицирани по ЕС стандарт EN 14372 за безопасност;
Висококачествени материали без BPA и фталати;
Подходящи за 12 месеца +;
Мият се и в съдомиялна машина.
Лъжица
• Дръжката седи удобно в ръката на детето
• Много по-лесна за хващане и контрол от стандартните детски прибори за хранене
• Меките зони за докосване позволяват правилното поставяне на пръстите
Вилица
• Насърчава захващането на прибора, което е важен етап от развитието на храненето
• Винтовите зъбци са функционално остри, но са безопасни и сертифицирани за безопасност
• Дръжката лесно се върти в ръката на вашето дете, за да може да превключва между загребване и пробождане
Нож
• Уникален и функционален дизайн
• Поддържа ръката и китката на детето, докато реже храната
• Острието на ножа е ефективно при изрязване на храната, но е безопасно за детето – сертификат за безопасност.

Doddl развива детето
Изграждане на фини двигателни умения
Ергономичните дръжки на приборите Doddl се намират в ръката на Вашето дете, като главното тяло е сгушено удобно в дланта му и осигурява лекота на движението.
Експертно разположените цветни зони с мек допир насърчават детето Ви да отвори интуитивно пръстите си и да "захване" правилно приборите за хранене, много важен навик за правилно държане и боравене с прибора.
Развитие на силата и координацията
Добре прилепналите за ръката прибори за хранене на Doddl насърчават детето Ви да усъвършенства собствения си начин на хранене с две ръце, използвайки предимно доминиращата си ръка, като в същото време подобрява комуникацията между двете страни на мозъка - подпомагайки цялостното когнитивно развитие.
Ножът Doddl подпомага развиващите се мускули на Вашето дете да изграждат сила и контрол.
Вилицата Doddl може лесно да се върти в дланта, за да се намачка, захване или набоде храната, като предлага на вашето дете опции за това как най-добре да се справи с храната.
Компактният дизайн подпомага координацията между ръцете и очите. Детето вече не маха с приборите наоколо като с оръжие.

Doddl помага и при тръгване на училище
Началната учителка Кейт С. споделя:
„Децата редовно имат проблеми с фините двигателни умения, необходими за правилното използване на стандартните прибори за хранене. Те често се борят с нарязването на собствената си храна, което в училищна среда може да означава, че или се нуждаят от помощ от възрастен, или не завършват с яденето на храната си. Развитието на правилно и безпроблемно боравене с прибори в ранна детска възраст ще им позволи да държат и използват приборите за хранене ефективно и ще има драматично въздействие върху времето за хранене в училище. "