Показване на 1–12 от 29 резултата

Egos Bio Baby е изключителен вносител и представител на марката Woolino в България, както и на още 15 иновативни световни марки от Швейцария, САЩ, Германия, Франция, Дания, Англия, Италия, Белгия.

Разгледайте иновативните продукти, които предлагаме тук. Запознайте се с наградите, с които са удостоени нашите продукти - тук.

Woolino е американска премиум марка, която използва само висококачествени естествени материи за своите продукти, като австралийска мериносова вълна и органичен памук.

 Награди:

  • No 1 ранкинг в Амазон
  • Бестселър ранкиран в Амазон
  • Универсален чувал от мерино вълна има множество награди - Победител в Mom’s Choice Award, Creative Child’s 2012 Top Choice of the Year Award, Green Scene Mom Award 2016 и 2017 Eco Excellence Award

100% фина австралийска мерино вълна

Мерино вълната е Woolmark сертифицирана.

Австралийската мериносова вълна е естествена тъкан от мeринo овца, която се отглежда изключително в Австралия. Мериносовата вълна е подходяща за облекла, тъй като тъканта е изключително фина. Вълнената тъкан е съставена от естествен протеин, наречен кератин, подобен на човешката коса, но около три пъти по-фина, което я прави мека и комфортна за носене. Мериносовата вълна е еластична и здрава.

Мериносовата вълна е дишаща, хипоалергична* и реагира на променящата се температура на тялото и естествено се приспособява към топло и студено, което я прави подходяща за носене през цялата година.

*Бебетата и децата, които са с повишена чувствителност на кожата обикновено са и с повишена чувствителност към алергии. Хипоалергичните продукти НЕ провокират дразнене на кожата и развититето на алергии.

100% органичен памук

Органичният памук, използван в продуктите на Woolino e GOTS (Global Organic Textile Standard) сертифициран.

Всички текстили, използвани при производството на продуктите отговарят на Oeko-Tex 100 Standard.

Разликата между мерино вълна и обикновена вълна

Хората имат възприятие за вълната като боцкаща материя, неприятна на допир. Мерино вълната е съвсем различна благодарение на супер фините фибри, които произвежда мериносовата овца. Те са гладки, копринено меки и приятни на допир дори до най-чувствителната кожа.

Разликата между мерино вълна и синтетични материи

Синтетичните тъкани като полар, полиестер и др. са петролни продукти. Те не са дишащи, лесно поемат външни миризми и могат да предизвикат претопляне. Синтетичните материи са силно запалими и за да отговорят на високите американски стандарти за безопасност при бебешки продукти, се обработват със специални химикали, които да направят тъканта незапалима.

Как архитектът Мими преоткри спалния чувал, като стана майка

Когато Мими стана майка за първи път прекара многобройни часове онлайн, за да намери най-доброто спално облекло и одеало за нейното бебе – да са комфортни и да гарантират сигурността на новороденото. Подобно на повечето нови майки, тя искаше да направи всичко възможно, за да сведе до минимум риска от Синдром на внезапната смърт при новородени (SIDS). Тя търсеше нещо, което да минимизира основните рискови фактори: задушаване, дължащо се на издърпване на одеалото над лицето, и прегряване.

Единственото, което грабна вниманието й беше доста старомодно – бебешки спален чувал – но той, като че ли решаваше само проблема със сигурността. Мими се задълбочи в спалните чували и с учудване установи, че предлаганите спални чували не отговарят на другия й критерий – комфорта. Тези спални чували, изработени от синтетичен материал, биха могли да причинят прегряване, а тези, изработени от памук, не са достатъчно топли, за да бъдат използвани през зимните месеци.

Не след дълго, по време на поредното среднощно кърмене, Мими се сети за идеалния материал. Обичайки да прекарва времето си на открито, тя знаеше от личен опит за уникалните качества и свойства на мериносовата вълна. Точно тази вълна ще е удивително подходяща за бебешки чувал – супер мека, регулира телесната температура и лесно се почиства. И така, тя се зае да търси мериносов чувал за своето бебе.

Не намери.

Това ли беше краят на нейната сага с комфортния сън на новородения й син? Не, не беше.

Като архитект и градоустройствен експерт по планирането, Мими беше свикнала да измисля и създава нови несъществуващи решения, стартирайки от нулата. Тя се замисли как да изработи бебешки спален чувал от мерино и така само за няколко месеца Мими стана и майка, и предприемач.

Много нощни кърмения и няколко прототипа по-късно, Woolino спалният чувал беше успешно роден. Първият спален чувал от мериносова вълна на американския пазар. Търсенето беше мигновено и това ново решение за спане на бебето се разпространи от уста на уста онлайн почти незабавно. В рамките на няколко месеца от стартирането, Woolino се превърна в бестселър и номер едно бебешки спален чувал на Amazon - позиция, която държи и до днес.

Мими казва: „Днес нашата гама е разширена, за да включва одеала, пижами, бодита и други - всички използващи тази вълшебна вълна от мерино, предлагайки всички уникални и невероятни предимства. Изминаха много години от онова така важно нощно кърмене, но и днес сме толкова страстни за вълната от мерино, както сме били винаги.“

Read more