Показване на 11 резултата

Egos Bio Baby е изключителен вносител и представител на марката Engel в България, както и на още 15 иновативни световни марки от Швейцария, САЩ, Германия, Франция, Дания, Англия, Италия, Белгия.

Разгледайте иновативните продукти, които предлагаме тук. Запознайте се с наградите, с които са удостоени нашите продукти - тук.

For love of our skin and the environment

Engel Naturtextilen GmbH е водеща немска текстилна фабрика на 85 години, която произвежда висококачествени бебешки и детски продукти от естествен текстил – от най-фината органична мериносова вълна, органична мериносова вълна и коприна, и органичен памук.

  • В текстилната обработка не се използват никакви химикали;
  • Използваните текстилни бои не съдържат тежки метали и са без вредни AZO-багрила;
  • За оцветяване на вълнените тъкани се използва само реактивна боя, която се свързва особено добре с влакната и се отличава с отличната си устойчивост;
  • Всички използвани материали са биоразградими и не замърсяват почвата, въздуха и водата;
  • Всички използвани материали са без никел, дори копчетата са изработени от естествени, възобновяеми суровини;
  • За да се гарантира високото ниво на качество, трябва да бъдат изпълнени определени изисквания като: устойчивост на светлина, устойчивост към слюнкоотделяне, устойчивост към изпотяване, измиване и свиване - Engel притежава тези свойства, които максимално щадят здравето на кожата, общото здраве на бебето и опазването на околната среда. Това се гарантира от независими немски лаборатории.

Фината мериносова вълна на Engel е мека и нежна за кожата, запазва отлично топлината, регулира кожното дишане и обмяната на кислород. Важно нейно свойство е да регулира влагата - може да поеме влага до една трета от своето собствено тегло и при промяна на външните условия, да я върне в околната среда. Дрехите, шапките, ръкавиците и одеалата за бебета и деца от фина мериносова вълна НЕ причиняват сърбежи, зачервявания и алергии.

Изключителното качество на вълната Engel идва от овцете Мерино, които живеят свободно в естествената си среда. Те са органично отглеждани, живеят и се хранят здравословно - използването на пестициди е забранено на техните пасища. Естествената им среда ги предпазва от всякакъв стрес, което влияе изключително много на качеството на вълната. Т.н. virgin wool е вълната от първото стригане на Мерино овцете – това е и най-качествената възможна вълна, използвана от Engel за бебешките и детските им артикули.

Топ качеството на Engel идва от иновативното смесване на Мерино вълна с Коприна в съотношение 70%/30%. Този бленд притежава най-силните качества и на двете си съставки, като гарантира невероятен комфорт за детето при носене дори и много дълго време. Мерино/коприна блендът се отнася изключително щадящо към чувствителната детска кожа. Мерино/коприна блендът предотвратява хипертермия - прегряване на детския организъм при интензивно движение и игра. Едновременно с това, при ниски пролетни и есенни температури, дори и през зимата, предпазва нежния детски организъм от студа.

Engel GmbH използва само органичен памук. Произведеното от Engel памучно облекло е удостоено с наградата за качество NATURTEXTIL-IVN ZERTIFIZIERT BEST -  това е най-високият екологичен стандарт в Германия.

Органичният памукът на Engel е много подходящ за кожата на бебето и детето, защото може да поеме до 20% от собственото си тегло във влага и да го отведе от тялото. Памукът е устойчив на пот и приятно гладък. Естествените памучни тъкани също са антистатични, износоустойчиви, устойчиви на молци и могат да се перат в пералня при високи температури.

Read more