Историята зад Doddl или:как една изобретателна майка открива лесен начин за хранене на бебета и подрастващи

Всяка майка иска времето за хранене на малките деца да бъде лесно, приятно, забавно, без безпорядък, мръсни дрехи и изхвърлени чинийки, лъжици и вилици по пода и диваните.

Много майки смятат, че храната или характерът на бебето са виновни, но замисляли ли сте се, че всъщност причината може да е другаде?

В тази статия ще прочетете как от майка, която се мъчи да нахрани трите си малки деца, се превърнах в майка-иноватор, която с нетърпение очаква времето за хранене.

Открих нещо, което ще промени завинаги начина, по който храня децата си.

Един случаен момент, произволно събитие ми помогна да разбера как мога да помогна на децата си да се научат да държат лъжицата и вилицата и да ядат сами без хаос и нерви.

Истината е, че няколко години по-късно моето откритие щеше да промени живота на хиляди други майки и техните малки гастрономи. Но тогава още не го знаех.

Но нека не те държа повече в напрежение.

Името ми е Кат и това е моята история.

Една истинска история

В един момент, когато и трите ми деца бяха под 2 години, бях уморена от опити да ги науча да държат приборите и да гледам как ги хвърлят.

Към този момент, когато идваше време за хранене изпитвах ужас. Вместо да е бъде един приятен момент, беше хаотично, разочароващо и пълно с безпорядък бойно поле.

Всеки ден беше битка да успея да нахраня близнаците и дъщеря ми .

Докато един ден не забелязах нещо много интересно.

Докато дъщеря ми ядеше, дръжката на вилицата й се счупи. Тогава взех счупената вилица и й я дадох за да видя какво ще направи.

ЕВРИКА !!!

Изведнъж дъщеря ми грабна вилицата и започна с успех да си уцелва устата.

Храната минаваше от чинията към устата без отклонения по пътя. Видях дъщеря ми да държи удобно вилицата и това я насърчи да яде сама. Това беше. Не можех да повярвам!

След време разбрах, че проблемът не е в децата.

Проблемът беше в детските лъжици и вилици, които не бяха лесни за използване и удобни за малките ръчички на децата.

И така се роди идеята зад Doddl.

Така започнах да създавам нов дизайн на прибори за хранене, който ще помогне на децата да се хранят с лекота и радост.

Най-голямото удовлетворение от моята работа е, когато получавам писма и имейли от клиенти, които споделят своите истории с мен и как продуктите на Doddl буквално са променили живота им.

Най-трогателни са съобщенията, които получавам от родители на деца със специални нужди, които споделят как приборите Doddl са направили ежедневието им по-леко.

Искрено се радвам, когато чета техните съобщения и ми разказват как децата им могат да държат лъжицата и вилицата и да се опитват да ядат сами.

Тези послания са моята мотивация да стана още по-добра в това, което правя.

Забелязах, че все повече и повече от вас споделят снимки на вашите деца, които се наслаждават на храненето с приборите ми. Не съм изпуснала нито една ваша публикация и колкото и голям бранд да стане Doddl аз няма да променя визията и ценностите, които имам от самото начало.

В крайна сметка ергономичността променя играта

Много майки, които четат тази статия, може да смятат, че да говорим за ергономичност при детските прибори е прекалено.

Истината е, че ергономичността и добрият дизайн правят всичко да работи по-добре.

Същото важи и за бебешките продукти.

Например забелязах, че (след като дъщеря ми си счупи вилицата) повечето дизайни на прибори за хранене не са подходящи за деца.

Много от тях са големи, дълги и доста трудни за задържане от дете. Така че е много по-вероятно храната да се разлее върху лигавника, по дрехите, по масата, по пода и стола, отколкото да стигне до устата му.

От моя личен опит, но също и от проучвания, ние в Doddl открихме, че малките деца придобиват по-добри умения, много по-бързо и по-ефективно с прибори за хранене с малки дръжки.

Ето защо нашите дръжки са предназначени за по-малки ръце, гладки и оформени по начин, по който да служат на детето, използвайки пинсетен захват.

И това е основната причина, поради която ергономичността не е прищявка… а необходимост!

Каква е нашата цел

Това е много добър въпрос за всяка компания. Каква е нейната цел и смисъл на съществуване.

Бих искала да ви уверя, че приоритет номер едно за нас е да помогнем на вашето дете да се научи да използва лъжица и вилица, за да развие основни двигателни умения и да се научи да се храни самостоятелно.

Но за нас в Doddl има още нещо важно… Времето за хранене със семейството.

Важно е да прекарвате време и да се наслаждавате на храненето с хората, които обичате.

Ето защо нашите продукти са предназначени да гарантират, че не е нужно да изпитвате ужас когато децата се опитват да ядат сами, че навсякъде ще хвърчат храна и прибори.

Затова го правим.

За да направим храненето игра, а семейните обеди и вечери възможно най-специални.

Важни отличия за Doddl

След много упорита работа, 40 прототипа и 18 месеца изследвания, успяхме! Улеснихме животите на хиляди майки и техните деца. Върхът на това “пътуване” беше златната награда за най-добри прибори за хранене на наградите Weaning Week 2020. Отличие, което има огромна стойност за нас, тъй като Додъл беше гласуван от обществеността и бе избран пред гиганти на пазара за бебешки и детски продукти.

Спечелихме още една важна награда. Този път това е BANTA (Baby & Nursery Trade Awards) BABY ESSENTIALS, за бебешките прибори за хранене Doddl.

Тези награди се оценяват от експерти от индустрията, които представят най-добрите в категорията. Продуктите се оценяват въз основа на много критерии, според които съдиите ги намират привлекателни за потребителите. Те включват сигурност, функционалност,  съотношение качество-цена.

За Doddl това е признание за качеството и стойността, които нашите иновативни и функционални продукти добавят както към ежедневието на бебетата, така и на техните родители.

Read more

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.