Κάθε μαμά επιθυμεί η ώρα του φαγητού των μικρών παιδιών να είναι εύκολη, ευχάριστη, διασκεδαστική και φυσικά χωρίς ακαταστασία, λερωμένα ρουχαλάκια και πεταμένα πιατάκια, κουταλάκια και πιρουνάκια στο πάτωμα και τους καναπέδες.  

Πολλές μαμάδες πιστεύουν ότι φταίει το φαγητό ή οι παραξενιές του παιδιού, αλλά σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί να φταίει κάτι άλλο;

Στο άρθρο αυτό θα διαβάσετε πως έγινα, από μια μαμά που πάλευε να ταΐσει τα τρία μικρά παιδιά της, σε μια εφευρετική μαμά που ανυπομονούσε να έρθει η ώρα του παιδικού γεύματος.

Ανακάλυψα κάτι που έμελλε να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που τάιζα τα παιδιά μου. 

Μια τυχαία στιγμή, ένα τυχαίο γεγονός με βοήθησε να μάθω πως μπορούσα να βοηθήσω τα παιδιά μου να μάθουν να κρατάνε το κουτάλι και το πιρούνι και να τρώνε μόνα τους χωρίς το χάος στο σπίτι.

Η αλήθεια είναι ότι λίγα χρόνια μετά η ανακάλυψή μου αυτή έμελλε να αλλάξει τη ζωή και χιλιάδων άλλων μαμάδων αλλά και των μικρών καλοφαγάδων τους.

Αλλά ας μην σας κρατάω άλλο σε αγωνία. 

Είμαι η Cat και αυτή είναι η ιστορία μου.

Medium button

Μια αληθινή ιστορία 

Η ιστορία μου δεν είναι παραμύθι, αλλά μια πραγματική εμπειρία. Μια εμπειρία που με ενέπνευσε να δημιουργήσω τη Doddl. 

Και όπως όλες οι καλές ιστορίες, ξεκίνησε με πολύ αγανάκτηση και ταλαιπωρία. 

Κάποια στιγμή, όταν και τα τρία παιδιά μου ήταν κάτω από 2 ετών, είχα κουραστεί να παλεύω να τους μάθω να κρατούν το κουτάλι και το πιρούνι και να τα βλέπω να τα πετούν κάτω. 

Ήταν η εποχή που η ώρα του φαγητού, αντί για απολαυστική, ήταν χαώδης, απογοητευτική και γεμάτη ακαταστασία.

Κάθε μέρα ήταν μια προσωπική μάχη για να φάνε τα δίδυμα και η μικρή μου και είχα απογοητευτεί. 

Ώσπου μια μέρα πρόσεξα κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Όπως έτρωγε η κορούλα μου, έσπασε η λαβή του πιρουνιού της. Πήρα λοιπόν το σπασμένο πιρούνι και της το έδωσα για να δω τι θα κάνει. 

ΜΠΙΝΓΚΟ!!!

Ξαφνικά η κόρη μου έπιασε το πιρούνι και το κινούσε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το φαγητό πήγαινε από το πιάτο στο στόμα χωρίς αποκλίσεις στην πορεία. Είδα την κόρη μου να μπορεί να κρατήσει με άνεση το πιρούνι και αυτό τη διευκόλυνε να προσπαθήσει να φάει μόνη της. Αυτό ήταν. Δεν το πίστευα.

Συνειδητοποίησα μετά από καιρό, ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα παιδιά.

Το πρόβλημα ήταν τα παιδικά κουτάλια και πιρούνια, τα οποία δεν ήταν εύχρηστα και βολικά για τα μικρά χεράκια των παιδιών. 

Και η ιδέα πίσω από τη Doddl μόλις γεννήθηκε.

Έτσι ξεκίνησα να δημιουργώ ένα νέο σχέδιο μαχαιροπήρουνων που θα βοηθούσε τα παιδιά να γευματίζουν πιο εύκολα και πιο ευχάριστα. 

Το αποκορύφωμα της δουλειάς μου είναι όταν λαμβάνω επιστολές και email από πελάτες που μοιράζονται μαζί μου τις ιστορίες τους και πως τα προϊόντα Doddl άλλαξαν κυριολεκτικά τη ζωή τους. 

Πιο συγκινητικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνω από γονείς που έχουν παιδιά με κινητικά προβλήματα και πόσο τους έχουν βοηθήσει τα κουτάλια και τα πιρούνια της Doddl στην καθημερινότητά τους. 

Ειλικρινά χαίρομαι όταν διαβάζω τα μηνύματά τους και μου λένε ότι είδαν τα παιδιά τους να μπορούν κρατήσουν το κουτάλι και το πιρούνι και να προσπαθήσουν να φάνε μόνα τους. 

Όλα αυτά τα email μου δίνουν περισσότερο κίνητρο να γίνω ακόμα καλύτερη.

Έχω παρατηρήσει ότι όλο και περισσότεροι από εσάς μοιράζεστε φωτογραφίες των παιδιών σας που απολαμβάνουν τα γεύματα με τα doddl και κάθε ένα από αυτά με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη.

Τελικά είναι θέμα εργονομίας

Ίσως πολλές μαμάδες που διαβάζουν αυτό το άρθρο να πιστεύουν ότι είναι υπερβολικό να μιλάμε για εργονομικά κουτάλια και πιρούνα.

Η αλήθεια είναι ότι η εργονομία και ο καλός σχεδιασμός κάνει τα πάντα να λειτουργούν καλύτερα.

Και αυτό ισχύει και για τα παιδικά προϊόντα.

Για παράδειγμα, παρατήρησα ότι (αφότου η κόρη μου έσπασε το πιρούνι της) τα περισσότερα σχέδια μαχαιροπίρουνων δεν ήταν κατάλληλα για τα παιδιά.

Πολλά από αυτά είναι μεγάλα, μακριά και αρκετά δύσκολο να το κρατήσει ένα παιδάκι. Έτσι είναι πολύ πιο πιθανό να χυθεί το φαγητό πάνω στη σαλιάρα, στα ρούχα του, στο τραπέζι, στο πάτωμα και το καρεκλάκι, παρά να φτάσει στο στόμα. 

Μετά από τη δική μου προσωπική εμπειρία αλλά και μετά από ρευνες διαπιστώσαμε στη Doddl ότι τα μικρά παιδιά αποκτούν καλύτερες δεξιότητες, πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά με μαχαιροπίρουνα με μικρές λαβές.

Για αυτό και οι λαβές μας είναι σχεδιασμένες για μικρότερα χέρια, λείες και διαμορφωμένες με τρόπο που καθιστά εύκολο τον έλεγχο.

Και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που η εργονομία δεν είναι υπερβολική… αλλά απαραίτητη!

Ποιος είναι ο σκοπός μας

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση για κάθε εταιρεία. Ποιος είναι ο σκοπός της και το νόημα ύπαρξης.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι πρώτη μας προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε το παιδί σας να μάθει να χρησιμοποιεί κουτάλι και πιρούνι ώστε να αναπτύξει τις βασικές κινητικές δεξιότητες και να μάθει να τρώει μόνο του.

Αλλά για εμάς στη Doddl υπάρχει και κάτι άλλο επίσης σημαντικό… Η ώρα του φαγητού για την οικογένεια. 

Αυτό που έχει σημασία είναι να περνάς χρόνο και να απολαμβάνεις το φαγητό με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Για αυτό και τα προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για τα παιδιά σας όταν προσπαθούν να φάνε το φαγητό τους. Να μην αγχώνεστε αν θα βουτήξουν τα χέρια τους στο φαγητό ή θα πετάξουν το κουτάλι και το πιρούνι, έτσι όλοι στο οικογενειακό τραπέζι να έχουν μια θετική και ευχάριστη εμπειρία.

Γι’ αυτό το κάνουμε.

Για να κάνουμε το φαγητό εύκολο, και τις ώρες των γευμάτων όσο πιο ξεχωριστές γίνεται.

Σημαντικές διακρίσεις για τη Doddl

Καταφέραμε μετά από πολύ σκληρή δουλειά, 40 πρωτότυπα και 18 μήνες έρευνας να λύσουμε τα χέρια σε χιλιάδες μαμάδες και παιδιά. Αποκορύφωμα αυτής της πορείας ήταν το χρυσό βραβείο για τα Καλύτερα Μαχαιροπίρουνα στα βραβεία Weaning Week 2020. Μια διάκριση πολύ σημαντική διότι η Doddl ψηφίστηκε από το κοινό και αναμετρήθηκε με κολοσσούς της αγοράς βρεφικών και παιδικών ειδών. 

Κερδίσαμε άλλο ένα σημαντικό βραβείο. Αυτή τη φορά είναι το βραβείο BANTA (Baby &Nursery Trade Awards) BABY ESSENTIALS, για τα βρεφικά μαχαιροπίρουνα doddl.

Τα βραβεία αυτά κρίνονται από ειδικούς του κλάδου που παρουσιάζουν τους καλύτερους στην κατηγορία. Τα προϊόντα κρίνονται βάσει πολλών κριτηρίων που οι κριτές πιστεύουν ότι τα καθιστούν ελκυστικά για τους καταναλωτές. Αυτά περιλαμβάνουν την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα, την επιθυμία και τη σχέση προϊόντος – τιμής.

Για το doddl αυτό είναι αναγνώριση της ποιότητας και της αξίας που προσθέτουν τα καινοτόμα και λειτουργικά προϊόντα μας τόσο στα μωρά όσο και στους γονείς.

Read more

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *